Videofeedback-behandeling bij problematische gehechtheid en trauma

Een effectieve behandelvorm bij problematische gehechtheid is de Basic Trust-methode, waarin gewerkt wordt met video feedbackbehandeling. We werken al meer dan 20 jaar met deze behandelvorm en delen in deze training onze kennis en ervaring.

 

 

Voor:

HBO professionals (SKJ geregistreerd), psychologen, GZ-psychologen, orthopedagogen, orthopedagogen-generalist, klinisch psychologen, psychotherapeuten werkzaam in de jeugdzorg/jeugd GGZ.

Kosten:

€990,-

Groepsgrootte:

Minimaal 8
Maximaal 14

Duur:

Drie dagen van 10.00 tot 16.30 uur met 2-3 weken ertussen

Waar:

Dordrecht

 

Wanneer:

Zie de trainings-kalender

Accreditatie:

NIP/NVO

SKJ

FGzPt

Waarom Video Feedback?

Beelden zeggen vaak veel meer dan woorden. Voor opvoeders is het bijzonder helpend om te zien wat er gebeurt, in plaats van er alleen over te praten. Wat kan achter het gedrag van het kind gelezen worden? Welk effect kunnen woorden en gebaren hebben? Werken met video opnames is een bijzonder effectieve manier van behandelen, met vaak al snel merkbaar resultaat. Opvoeders zijn doorgaans heel blij met de handvatten die deze behandeling biedt, juist omdat het effect zo snel zichtbaar en voelbaar is. Bovendien is video feedback een behandelvorm die voor kinderen weinig belastend is.

Beschrijving Training

In deze training leer je gebruik te maken van video opnames bij de behandeling en preventie van problematische gehechtheid. Naast een uitgebreid theoretisch deel waarin je veel leert over gehechtheid en alles wat er mee te maken heeft, werken we ook heel praktijkgericht. Het samen kijken naar beelden van opvoeder-kind interactie is bij uitstek geschikt om te ontdekken wat het kind nodig heeft en hoe opvoeders daarop aan kunnen sluiten. Tijdens de training oefenen we hoe je een video feedback behandeling kunt vormgeven en hoe dit kan helpen om kind en opvoeder(s) weer positieve ervaringen met elkaar op te laten doen.

Waarde van deze Training

Gehechtheid is een belangrijke basis voor de ontwikkeling van kinderen en de relatie tussen kinderen en belangrijke anderen. Problematische gehechtheid schrikt veel mensen af en geeft een zware lading aan de problematiek. Deze training helpt om vanuit een positieve visie snel stappen te zetten in sensitiviteit, voorspelbaarheid en beschikbaarheid naar elkaar.

Meegeven

In deze training krijg je een dosis zelfvertrouwen mee om aan de slag te gaan met video feedbackbehandeling. Je wordt aan de hand meegenomen en in een veilige omgeving kan je leren. Dat levert ervaringen op met video feedback die goed zijn om zelf te ervaren en helpen om je cliënten dezelfde ervaringen te laten opdoen.

Waarom deze training volgen bij Basic Trust:

De combinatie van een duidelijk theoretisch kader over gehechtheid en een vaardigheidstraining video feedbackbehandeling is een krachtige inhoud.
We behandelen zelf al meer dan 20 jaar met deze prettige behandelvorm en worden nog steeds zeer enthousiast over de mogelijkheden die video feedback geeft.

Tevreden Deelnemers

"Heel mooie training waar ik zowel professioneel als persoonlijk veel uit mee neem. Dank!! "

"Duidelijke uitleg, afwisseling en goede verbinding tussen praktijk en theorie."

"Enthousiasme en creativiteit van de trainers inspirerend om met schematherapie aan de slag te gaan!!"

Over Basic Trust

Basic Trust is een landelijke organisatie van orthopedagogen, psychologen, psychotherapeuten en ambulant behandelaars. Wij zijn gespecialiseerd in basisvertrouwen, problematische gehechtheid, trauma, angstproblematiek, pleegzorg en adoptie.

 Basic Trust bestaat ruim twintig jaar en is specialist op het gebied van basisvertrouwen, trauma en gehechtheid. We werken met onze eigen Basic Trust-methode die wetenschappelijk onderzocht en opgenomen in de Databank Effectieve Interventies van het Nederlands Jeugd Instituut.

Basic Trust heeft in samenwerking met de Universiteit van Amsterdam vragenlijsten ontwikkeld die door zorgprofessionals ingezet kan worden om te screenen op gehechtheid. 

 

Basic Trust draagt bij aan wetenschappelijk onderzoek en schrijft regelmatig mee in vaktijdschriften of -literatuur. Een overzicht van publicaties door Basic Trust of effectstudies over Basic Trust vindt u hier.

 

Kijk op www.basictrust.com voor meer informatie of een vestiging bij u in de buurt of neem contact op via 088 – 227 40 00 of het contactformulier

Neem Contact Op

13 + 6 =