Schematherapie – vervolg

Schematherapie is een vorm van psychotherapie gericht op het herkennen van de eigen valkuilen en het erkennen van en kunnen reageren op de eigen behoeften. Wat heeft je cliënt in het verleden meegemaakt en wat herhaalt zich in het hier en nu? Wat heeft je cliënt in het nu nodig? Als je werkt met Schematherapie dan zet je technieken in die helpen bij ‘weten en beter begrijpen’ en technieken die gaan over ‘voelen en ervaren’.

In onze training ligt de nadruk op het werken met kinderen, jongeren en adolescenten met verminderd basisvertrouwen.

Voor:

Psychologen, GZ-psychologen, orthopedagogen, orthopedagogen-generalist, klinisch psychologen, psychotherapeuten werkzaam in de jeugdzorg/jeugd GGZ.

Kosten:

€1.090,

Groepsgrootte:

Minimaal 8
Maximaal 14

Duur:

Vier trainingsdagen met 2-3 weken ertussen

Waar:

Dordrecht

 

Wanneer:

Zie trainings-kalender

Accreditatie:

NIP/NVO

SKJ

NVRG

VEN

Waarom Schematherapie?

In een schematherapie-behandeling onderzoek je welke basisbehoeften niet vervuld zijn, welke achterliggende basisbehoeften er zijn, welke invloed dit heeft in het dagelijks leven en hoe je op een gezonde manier basisbehoeften alsnog of opnieuw kunt vervullen. Met schematherapie krijgen jongeren én hun ouders taal en inzicht, maar ook gaan ze voelen waar hun pijn aan verbonden is. En komt er gedragsverandering en worden patronen doorbroken.

Beschrijving Training

De vervolgtraining Schematherapie is een verdieping van alle begrippen en technieken uit de Schematherapie. De interventies en methodieken die in de basistraining zijn geïntroduceerd worden verder uitgewerkt. Er is aandacht voor de invloed van traumatisering op de ontwikkeling van schema’s en modi.

Hierbij maken we steeds de vertaling van de goed onderzochte schematherapie voor volwassenen naar de toepassing ervan bij kinderen en jongeren. Ook gaan we in op de schema’s van opvoeders en hoe die van invloed zijn op de ouder-kind relatie.

Onze Schematherapie training is een training waarin kennis wordt opgedaan, waarin de theorie vertaald wordt naar de praktijk en waarbij we veel oefenen met de interventies en toepassingen.

Waarde van deze Training

Deze training geeft gelijk veel in handen voor het dagelijks werk. Doordat je vooraf een cliënt uitkiest waarbij je schematherapie gaat toepassen, is dat wat we behandelen tijdens de cursus gelijk toe te passen in je dagelijkse praktijk.

Meegeven

Wat we deelnemers willen meegeven is dat ze met zelfvertrouwen met deze mooie theorie en technieken aan de slag kunnen gaan. Dat ze een taal ontwikkelen om met cliënten te snappen hoe pijn door onvervulde basisbehoeften in het nu er uit ziet en hoe cliënten aan de slag kunnen om te herstellen en op een gezonde manier hun basisbehoeften kunnen vervullen. 

Waarom deze training volgen bij Basic Trust:

Schematherapie voor kinderen en jongeren is nog niet zo goed onderzocht als de variant voor volwassenen. Het aantal boeken over schematherapie gericht op kinderen en jongeren is aanzienlijk kleiner dan het aantal boeken dat gaat over schematherapie gericht op volwassenen. Wij zetten onze jarenlange Basic Trust ervaring in om de vertaling te maken van de toepassing bij volwassenen naar kinderen en jeugd. We lichten toe en laten zien hoe wij Schematherapie toepassen en welke materialen we gebruiken.

Een ander uniek punt is dat we de interventies oefenen vanuit het volwassen perspectief, waarbij deelnemers dit toepassen op zichzelf, zodat zij goed weten hoe krachtig interventies kunnen zijn en zij zelf ook op zoek kunnen gaan naar de meest passende vertaling naar hun doelgroep.

Tevreden Deelnemers

"Heel mooie training waar ik zowel professioneel als persoonlijk veel uit mee neem. Dank!! "

"Duidelijke uitleg, afwisseling en goede verbinding tussen praktijk en theorie."

"Enthousiasme en creativiteit van de trainers inspirerend om met schematherapie aan de slag te gaan!!"

Over Basic Trust

Basic Trust is een landelijke organisatie van orthopedagogen, psychologen, psychotherapeuten en ambulant behandelaars. Wij zijn gespecialiseerd in basisvertrouwen, problematische gehechtheid, trauma, angstproblematiek, pleegzorg en adoptie.

 Basic Trust bestaat ruim twintig jaar en is specialist op het gebied van basisvertrouwen, trauma en gehechtheid. We werken met onze eigen Basic Trust-methode die wetenschappelijk onderzocht en opgenomen in de Databank Effectieve Interventies van het Nederlands Jeugd Instituut.

Basic Trust heeft in samenwerking met de Universiteit van Amsterdam vragenlijsten ontwikkeld die door zorgprofessionals ingezet kan worden om te screenen op gehechtheid. 

 

Basic Trust draagt bij aan wetenschappelijk onderzoek en schrijft regelmatig mee in vaktijdschriften of -literatuur. Een overzicht van publicaties door Basic Trust of effectstudies over Basic Trust vindt u hier.

 

Kijk op www.basictrust.com voor meer informatie of een vestiging bij u in de buurt.

Of neem contact op via 088 – 227 40 00 of het contactformulier

Neem Contact Op

12 + 4 =