Problematische gehechtheid en trauma bij volwassenen

De invloed van problematische gehechtheid en preverbaal trauma gaat voor veel mensen een leven lang mee.

In deze training gebruiken we de Basic Trust kennis rondom ontwikkelingstaken, basisbehoeften en de invloed van trauma en gehechtheidsbreuken op de ontwikkeling van kind tot volwassene en gaan we in op de invloed ervan op de persoonlijkheidsontwikkeling bij het volwassen worden.

Voor:

Psychologen, GZ-psychologen, klinisch psychologen, psychotherapeuten werkzaam in de GGZ.

Kosten:

€990,-

Groepsgrootte:

Minimaal 8
Maximaal 14

Duur:

Drie dagen van 10.00 tot 16.30 uur met 2-3 weken ertussen

Waar:

Dordrecht 

Wanneer:

Zie trainings-kalender

Accreditatie:

NVP
NIP
VGCt
NVRG
VEN

Waarom deze training?

Het effect van problematische gehechtheid op de ontwikkeling van kinderen en jongeren krijgt de laatste jaren terecht steeds meer aandacht. De Basic Trust-methode is een bewezen effectieve behandelmethode bij problematische gehechtheid. Dit blijkt uit tal van studies en is beschreven in vele publicaties. De Basic Trust-kennis en ervaring ligt aan de basis van deze training, gericht op het behandelen van mensen die als kind onvoldoende hebben kunnen renderen van veilige hechtingsrelaties en daar in volwassenheid problemen door ondervinden.

Beschrijving Training

In deze training is de bewezen effectieve Basic Trust-methode en visie vertaald naar de behandeling van volwassenen. We gaan in op wat nodig is in een gezonde, afgestemde opvoedsituatie en wat de effecten zijn als de opvoedsituatie onveilig of onvoorspelbaar was.

In de training wordt uitgebreid aandacht besteed aan het signaleren en duiden van de invloed van gehechtheidsproblematiek in volwassenheid, aan het opstellen van een casusconceptualisatie waarin deze elementen inzichtelijk worden voor zowel behandelaar als cliënt.

Behandelvormen die kunnen worden gebruikt in de behandeling van deze doelgroep worden besproken, bestaand uit elementen uit de Basic Trust methode, Schematherapie en EMDR. 

Waarde van deze Training

Deelnemers krijgen theoretische kennis en praktische handvatten die te gebruiken zijn in de anamnese en casusconceptualisatie. We gaan in op behandelvormen en interventies waarmee je direct aan de slag kunt. 

Meegeven

De invloed van problematische gehechtheid en vroegkinderlijk trauma verdwijnt niet als een kind volwassen is geworden. De invloed van problematische gehechtheid en vroegkinderlijk trauma op emotionele problematiek in volwassenheid wordt vaak onvoldoende onderkend. Behandelaars zouden hier meer alert op moeten zijn om hun behandelingen effectiever te maken.

Waarom deze training volgen bij Basic Trust:

We zorgen voor een fijne dag, met veel ruimte voor het uitwisselen van ervaringen, het opdoen van kennis en door te zorgen voor goed verzorgde catering.

Tevreden Deelnemers

"Heel mooie training waar ik zowel professioneel als persoonlijk veel uit mee neem. Dank!! "

"Duidelijke uitleg, afwisseling en goede verbinding tussen praktijk en theorie."

"Enthousiasme en creativiteit van de trainers inspirerend om met schematherapie aan de slag te gaan!!"

Over Basic Trust

Basic Trust is een landelijke organisatie van orthopedagogen, psychologen, psychotherapeuten en ambulant behandelaars. Wij zijn gespecialiseerd in basisvertrouwen, problematische gehechtheid, trauma, angstproblematiek, pleegzorg en adoptie.

 Basic Trust bestaat ruim twintig jaar en is specialist op het gebied van basisvertrouwen, trauma en gehechtheid. We werken met onze eigen Basic Trust-methode die wetenschappelijk onderzocht en opgenomen in de Databank Effectieve Interventies van het Nederlands Jeugd Instituut.

Basic Trust heeft in samenwerking met de Universiteit van Amsterdam vragenlijsten ontwikkeld die door zorgprofessionals ingezet kan worden om te screenen op gehechtheid. 

 

Basic Trust draagt bij aan wetenschappelijk onderzoek en schrijft regelmatig mee in vaktijdschriften of -literatuur. Een overzicht van publicaties door Basic Trust of effectstudies over Basic Trust vindt u hier.

 

Kijk op www.basictrust.com voor meer informatie of een vestiging bij u in de buurt of neem contact op via 088 – 227 40 00 of het contactformulier

Neem Contact Op

4 + 1 =