Geweldloos verzet in gezinnen met gehechtheidsproblemen

In deze training leer je hoe je opvoeders kunt begeleiden in het omgaan met ongewenst, destructief en grensoverschrijdend gedrag van hun kinderen. Je maakt je de visie en de verschillende interventies van Geweldloos Verzet eigen en oefent hiermee in eigen casuïstiek en tijdens rollenspellen. Centraal staat het bieden van actieve weerstand tegen problematisch gedrag en het vermijden van escalatie, waarbij het alsnog voldoen aan basisbehoeften en het (opnieuw) aangaan van contact centraal staat.

Voor:

HBO geschoolde professionals, psychologen, orthopedagogen en psychotherapeuten werkzaam in de jeugdzorg/jeugd GGZ.

Kosten:

€645,-

Groepsgrootte:

Minimaal 8
Maximaal 14

Duur:

Drie dagen van 10.00 tot 16.30 uur met 2-3 weken ertussen

Waar:

Dordrecht of Groningen

Wanneer:

Zie trainings-kalender

Accreditatie:

NIP/NVO

SKJ

NVRG

Waarom deze training?

Door het volgen van deze training heb je echt wat in handen om wanhopige opvoeders te helpen. Als opvoeders stelling nemen tegen agressief en extreem gedrag van hun kinderen op een Geweldloos Verzet manier kan er weer ruimte komen voor ontspanning en verdwijnt wanhoop. Je leert opvoeders de nood, basisbehoefte en hulpvraag achter het gedrag van kind te zien, en krijgt vaardigheden aangereikt om opvoeders te helpen het negatieve patroon te doorbreken waarin zij zich gegijzeld voelen.

Beschrijving Training

In deze training zijn de principes van Geweldloos Verzet uitgewerkt in een palet van concrete interventies die goed toepasbaar zijn in gezinnen. Je leert hoe opvoeders weer met een positieve en krachtige basishouding aanwezig kunnen zijn in het leven van hun kind. Ook als dit kind destructief, risicovol of antisociaal gedrag laat zien. Je leert hoe opvoeders een machtsstrijd kunnen beëindigen en hoe zij op vreedzame manier kunnen werken aan herstel van de relatie. En hoe opvoeders zich kunnen verzetten, zonder dwang, tegen onacceptabel gedrag.

Waarde van deze Training

De grondlegger van geweldloos verzet (Haim Omer) verbindt systemische componenten en gehechtheidsprincipes met elkaar. Opvoeders leren op constructieve manier vorm te geven aan gezag, met vastberaden verzet en positieve aanwezigheid.

Meegeven

Wat we deelnemers willen meegeven is dat ze bewust en met zelfvertrouwen opvoeders kunnen begeleiden die zich vaak erg machteloos voelen, zonder te gaan overtuigen of het beter te weten. Nooit door de betere ouder te zijn, maar door aan te sluiten bij ouders op een duidelijke en respectvolle manier. 

Waarom deze training volgen bij Basic Trust:

We zorgen voor een fijne dag, met veel ruimte voor het uitwisselen van ervaringen, het opdoen van kennis en door te zorgen voor goed verzorgde catering.

Tevreden Deelnemers

"Heel mooie training waar ik zowel professioneel als persoonlijk veel uit mee neem. Dank!! "

"Duidelijke uitleg, afwisseling en goede verbinding tussen praktijk en theorie."

"Enthousiasme en creativiteit van de trainers inspirerend om met schematherapie aan de slag te gaan!!"

Over Basic Trust

Basic Trust is een landelijke organisatie van orthopedagogen, psychologen, psychotherapeuten en ambulant behandelaars. Wij zijn gespecialiseerd in basisvertrouwen, problematische gehechtheid, trauma, angstproblematiek, pleegzorg en adoptie.

 Basic Trust bestaat ruim twintig jaar en is specialist op het gebied van basisvertrouwen, trauma en gehechtheid. We werken met onze eigen Basic Trust-methode die wetenschappelijk onderzocht en opgenomen in de Databank Effectieve Interventies van het Nederlands Jeugd Instituut.

Basic Trust heeft in samenwerking met de Universiteit van Amsterdam vragenlijsten ontwikkeld die door zorgprofessionals ingezet kan worden om te screenen op gehechtheid. 

 

Basic Trust draagt bij aan wetenschappelijk onderzoek en schrijft regelmatig mee in vaktijdschriften of -literatuur. Een overzicht van publicaties door Basic Trust of effectstudies over Basic Trust vindt u hier.

 

Kijk op www.basictrust.com voor meer informatie of een vestiging bij u in de buurt of neem contact op via 088 – 227 40 00 of het contactformulier

Neem Contact Op

12 + 5 =