Beroepscode, richtlijnen en tuchtrecht voor jeugdzorg-professionals

Voor morele dilemma’s in het werk van de jeugdzorgprofessional zijn vaak meerdere overwegingen te maken. Dat maakt dat er niet één aanpak de beste is.

In deze training leer je hoe je tot keuzes kan komen die overeenkomstig zijn met de beroepscode en hoe je daarbij alle betrokkenen in het vizier kunt houden. Ook leer je te verwoorden waarom je bepaalde keuzes maakt en wat bij kan dragen aan een goede afstemming met collega’s of betrokkenen buiten de eigen organisatie. Je leert om collega’s te betrekken bij te nemen beslissingen.

.

Voor:

jeugdzorgprofessionals werkzaam in de jeugdzorg/jeugd GGZ.

Kosten:

€345,

Groepsgrootte:

Minimaal 8
Maximaal 14

Duur:

Twee dagdelen met 2-3 weken er tussen

Waar:

Dordrecht

Wanneer:

Zie trainings-kalender

Accreditatie:

NIP/NVO

SKJ

Registerplein

Waarom deze training?

In deze training bekijken we het omgaan met morele dilemma’s vanuit een systemische bril. Hierbij komen uiteraard de systemische implicaties van morele dilemma’s aan de orde. Welke invloed heeft gedrag van opvoeders op kinderen, hoe beïnvloedt ruzie of onveiligheid het opgroeien? Wat als opvoeders geen bron van troost maar een bron van angst zijn? Hoe kunnen opvoeders op een veilige manier weer grip gaan ervaren op de opvoedsituatie? 

Maar ook het omgaan met moeilijke keuzes kan systemisch worden uitgevoerd: het betrekken van collega’s om dilemma’s goed in beeld te krijgen, de verschillende kanten ervan te belichten en tot een gezamenlijk gedragen beslissing te komen.

Beschrijving Training

In deze training kijken we hoe de beroepscode en de richtlijnen toegepast kunnen worden in jouw dagelijks werk. Zonder dat het als een keurslijf gaat voelen, of dat angst voor fouten de overhand krijgt. Hoe gebruik je de beroepscode als onderbouwing voor de vaak moeilijke keuzes die je moet maken?

Waarde van deze Training

Jeugdzorgprofessionals zijn doorgaans zeer gemotiveerd om hun werk naar beste kunnen te doen. Toch zijn er wetten en regels om rekening mee te houden. Hoe behoud je je werkplezier en zet je de richtlijnen en beroepscode in om je werk verantwoord en goed te blijven doen?

Waarom deze training volgen bij Basic Trust:

Bij Basic Trust bekijken we alles door een systemische bril. Dat is ook een passende houding bij het hanteren van lastige gezinssituaties waar misschien tegengestelde belangen zijn en waar je hulp van je organisatie of collega’s hard bij nodig hebt.

Theorie ga je leren toepassen in rollenspel en andere oefeningen

Tevreden Deelnemers

"Heel mooie training waar ik zowel professioneel als persoonlijk veel uit mee neem. Dank!! "

"Duidelijke uitleg, afwisseling en goede verbinding tussen praktijk en theorie."

"Enthousiasme en creativiteit van de trainers inspirerend om met schematherapie aan de slag te gaan!!"

Over Basic Trust

Basic Trust is een landelijke organisatie van orthopedagogen, psychologen, psychotherapeuten en ambulant behandelaars. Wij zijn gespecialiseerd in basisvertrouwen, problematische gehechtheid, trauma, angstproblematiek, pleegzorg en adoptie.

 Basic Trust bestaat ruim twintig jaar en is specialist op het gebied van basisvertrouwen, trauma en gehechtheid. We werken met onze eigen Basic Trust-methode die wetenschappelijk onderzocht en opgenomen in de Databank Effectieve Interventies van het Nederlands Jeugd Instituut.

Basic Trust heeft in samenwerking met de Universiteit van Amsterdam vragenlijsten ontwikkeld die door zorgprofessionals ingezet kan worden om te screenen op gehechtheid. 

 

Basic Trust draagt bij aan wetenschappelijk onderzoek en schrijft regelmatig mee in vaktijdschriften of -literatuur. Een overzicht van publicaties door Basic Trust of effectstudies over Basic Trust vindt u hier.

 

Kijk op www.basictrust.com voor meer informatie of een vestiging bij u in de buurt of neem contact op via 088 – 227 40 00 of het contactformulier

Neem Contact Op

2 + 9 =