Behandeling van trauma en dissociatie bij kinderen en adolescenten
Onder de complexe vraag van kinderen en jongeren met dissociatieve symptomen schuilen vaak goed te behandelen angsten en ontwikkelingsproblemen. De uitdaging is om de verschillende puzzelstukjes op tafel te krijgen en met elkaar te verbinden.
In deze training behandelen we de meest actuele verklaringen voor het ontstaan van dissociatieve stoornissen. Deelnemers krijgen praktische handvatten voor behandeling vanuit het fasegerichte psychotherapeutische behandelmodel.
Voor:
Psychologen, GZ-psychologen, orthopedagogen, orthopedagogen-generalist, klinisch psychologen, psychotherapeuten werkzaam in de jeugdzorg/jeugd GGZ.
Kosten:
€990
Groepsgrootte:
Minimaal 8
Maximaal 14
Duur:
Drie dagen van 10.00 tot 16.30 uur met 2-3 weken ertussen
Waar:
Dordrecht
Wanneer:
Zie trainings-kalender
Accreditatie:
NIP/NVO
SKJ
VEN
Waarom deze training volgen?
De laatste twintig jaar is er toenemende aandacht gekomen voor de behandeling van problematische gehechtheid en trauma bij kinderen en jeugdigen. Daarmee is ook meer zicht gekomen op de gevolgen van trauma bij het ontstaan van dissociatie. Sinds december 2020 is er de Zorgstandaard voor Dissociatieve Stoornissen. Onze training gaat uit van de richtlijnen van deze zorgstandaard. In de training wordt behandeling aan de hand van het fasegerichte psychotherapeutisch behandelmodel praktisch vertaald en theoretisch onderbouwd.
Beschrijving Training
Tijdens de training staan we uitgebreid stil bij de theoretische onderbouwing van trauma en dissociatie. Daarnaast werken we praktijkgericht: de belangrijkste technieken worden aan den lijve ervaren, via rollenspel, videobeelden of live werk. In rollenspel oefenen deelnemers met nieuwe vaardigheden. In de training brengen deelnemers eigen casuïstiek in.
Waarde van deze Training
Deze training geeft gelijk veel in handen voor het dagelijks werk. Doordat je vooraf een client uitkiest waarbij je je nieuwe kennis en vaardigheden gaat toepassen, is dat wat we behandelen tijdens de training gelijk toe te passen in je dagelijkse praktijk.
Meegeven
Wat we deelnemers willen meegeven is dat ze met zelfvertrouwen en gedegen kennis aan de slag kunnen gaan. Dat dissociatie niet meer zorgt voor handelingsverlegenheid of onzekerheid maar een belangrijk aandachtspunt in de therapie kan zijn.
Waarom deze training volgen bij Basic Trust:
In deze training zijn de richtlijnen praktisch vertaald naar de dagelijkse behandelpraktijk. Onze ruime ervaring op het gebied van problematische gehechtheid en trauma nemen we hierbij mee.
Tevreden Deelnemers
Over Basic Trust
Basic Trust is een landelijke organisatie van orthopedagogen, psychologen, psychotherapeuten en ambulant behandelaars. Wij zijn gespecialiseerd in basisvertrouwen, problematische gehechtheid, trauma, angstproblematiek, pleegzorg en adoptie.
Basic Trust bestaat ruim twintig jaar en is specialist op het gebied van basisvertrouwen, trauma en gehechtheid. We werken met onze eigen Basic Trust-methode die wetenschappelijk onderzocht en opgenomen in de Databank Effectieve Interventies van het Nederlands Jeugd Instituut.
Basic Trust heeft in samenwerking met de Universiteit van Amsterdam vragenlijsten ontwikkeld die door zorgprofessionals ingezet kan worden om te screenen op gehechtheid.
Basic Trust draagt bij aan wetenschappelijk onderzoek en schrijft regelmatig mee in vaktijdschriften of -literatuur. Een overzicht van publicaties door Basic Trust of effectstudies over Basic Trust vindt u hier.
Kijk op www.basictrust.com voor meer informatie of een vestiging bij u in de buurt of neem contact op via 088 – 227 40 00 of het contactformulier